Het laatste nieuws
Keuringen, foto's, veulens,...
30-11-2015

IBOP Rucphen: Chinook-dochter Hilana definitief ster

Fokkers: Henk en Marjan van Dijk en Wim en Ilona Bal, Heinkenszand

Op het Hipppisch Centrum Nieuw Keytenburg in Rucphen vond afgelopen weekend een IBOP plaats. Op de uitslagenlijst komen we de Zeeuws gefokte vosmerrie Hilana PROK (v. Chinook uit Dilana elite IBOP dres v. Gribaldi) tegen. Hilana is gefokt door Henk van Dijk en Wim Bal uit Heinkenszand en werd door haar vaste amazone Michelle Eversdijk naar een keurig puntentotaal van 75 punten gereden. Daarmee is de merrie nu definitief ster verklaard.


Opvallende beweger

Hilana werd afgelopen zomer op de stamboekkeuring door de jury al geprezen om haar uitstekende en krachtige bewegingsvorm, waarvoor ze 80 punten ontving en 70 punten voor exterieur. Vanwege haar register A status kon Hilana niet meedoen aan de Centrale Keuring. Met deze IBOP score en het sterpredicaat op zak verwachten we haar natuurlijk op de CK in 2016 terug te zien, waar ze een gooi kan doen naar het elitepredicaat!

Mooie samenwerking
Henk van Dijk en Wim Bal vormen al jaren een mooi fokkersduo. Op het prachtige professionele complex van Wim en Ilona Bal in Heinkenszand, Stal ’t Kruissewegje, houden zij meerdere paarden samen. Naast een kleinschalige opfok bestaat Stal ’t Kruissewegje ook uit een pensionstal en Hengstenhouderij (voor alle rassen). De gezamenlijke fokkerij begint met de aanschaf van de merrie Lodeem (v. Democraat x keur pref v. Lector) door de familie Bal. Deze merrie voert de predicaten keur en preferent. Dit laatste predicaat heeft zij te danken aan haar nakomelingen Dilana elite IBOP dres v. Gribaldi, Edeem elite IBOP dres v. Apache en de sterruin Future (v. Apache). De talentvolle Future wordt uitgebracht in het M1 door Sandra Harinck. Dilana is inmiddels Z2 dressuur startgerechtigd met stalamazone Michelle Eversdijk. Het sportpredicaat is daarmee in zicht, maar ook gelijk het prestatie predicaat voor moeder Lodeem! De merrie Edeem liep als driejarige in de kopgroep van de Centrale Keuring in Zeeland en is al enige tijd in het bezit van Michael en Marieke Rentmeester uit Ovezande. Ook deze merrie is Z2 dressuur startgerechtigd. Eigenlijk beschikken alle nakomelingen uit Lodeem over een uitzonderlijk goed en meewerkend karakter.

IBOP
Michelle maakte Hilana zelf zadelmak en de training was gericht op deelname aan de IBOP. Op de IBOP zelf liep Hilana heel fijn. Helaas liep het programma uit en had de merrie wat last van haar wintervacht, maar Michelle stuurde de stoere vosmerrie netjes rond. Voor de houding en balans en voor de draf werd een 8 genoteerd op het protocol.  De merrie laat zich fijn bewerken en loopt al heel goed in balans voor een driejarige. Henk en Wim hebben veel vertrouwen in Hilana voor de toekomst. Michelle over Hilana:  “Het is een hele brave nuchtere merrie die ontzettend graag voor je wilt werken. Ze is nu vanaf mei onder het zadel en leert eigenlijk heel snel. Als ze het zo blijft oppakken wil ik haar binnenkort gaan starten op wedstrijd.”

Gefeliciteerd en veel succes met haar Michelle!

Bron: http://www.kwpnzeeland.nl/
Gekoppelde paarden

Hilana (Ster)