Het laatste nieuws
Keuringen, foto's, veulens,...
13-02-2013

Vers van de pers... de nieuwe hengstenfolder!

Binnenkort mag u onze Hengstenfolder voor 2013 verwachten of bekijk 'm nu al online!

Vorig jaar konden we met trots melden dat de toppers van de “nieuwe jaargang” jonge hengsten zowel in Nederland als België zonen waren van onze Iwan van Aardenhof. Nu, begin 2013, mogen we met oprechte bewondering zeggen dat deze beide, slechts vierjarige hengsten, nationale kampioenen zijn. Mathador van de Bouwhoeve werd Belgisch Kampioen op 13 januari en amper een week later werd Udo van de Zaaidijk kampioen tijdens de Nederlandse hengstenkeuring. Een ongeëvenaarde prestatie van onze inmiddels 18-jarige Iwan die nog steeds de enige trekpaardhengst is die bij leven de titel Keur Preferent mag dragen én die sinds dit jaar de oudste goedgekeurde hengst van Nederland is.

Bonarius van ‘t Zand werd in oktober ll. goedgekeurd op afstammelingen met een mooi rapport van de hengstenjury. We willen via deze weg nogmaals graag alle fokkers bedanken voor hun vertrouwen in deze hengst en hun aanwezigheid en medewerking aan de geslaagde afstammelingenkeuring bij ons op het station in Heinkenszand! Een maand later werd daar bovenop in België de eerste zoon van Bonarius goedgekeurd, Milo van Luchteren werd geboren in de eerste jaargang veulens en mocht tot de top van de jonge hengsten gerekend worden.
Op de laatste Nationale prijskamp van België stonden drie Bonarius-dochters als eerste opgesteld: Angelique van Luchteren, Marlies van de Kapelhoeve en Agricole van Luchteren nadat deze in het najaar ook reeds hoge ogen gooiden op de diverse Officiële en Provinciale prijskampen. Maar ook in Nederland goede resultaten: tijdens de CK van Zuid-Holland werd Doutzen uit de Biesbosch kampioene van de merrieveulens, in Noord-Holland/Utrecht werd Jasmijn van het Zuideinde Algemeen jeugdkampioene en op fokdag in Geffen werd Dolf van de Bulksehoeve tot kampioen van de hengstveulens benoemd.

2012 was zo wederom een bijzonder succesvol jaar voor de nafok van onze hengsten, en 2013... dat kon niet beter gestart zijn!

Onlangs werd onze nieuwe website www.kruissewegje.nl gelanceerd waar onze paarden, accommodatie en activiteiten nu nog beter in beeld worden gebracht. Neem zeker een kijkje en daarnaast bent u uiteraard steeds van harte welkom om onze hengsten te komen bezichtigen.
Willem & Ilona
V.O.F. Het Kruissewegje

Klik hier om onze nieuwe folder nu al online in te kijken!