Landor van de Boterhoeve

°08-05-2011   |   hengst   |   bruinschimmel   |   KMBT (Trekpaard)
Kondor van 't Keerkenhof  Koss uit de Vinkenpeel  Andre van de Meerkoet 
Anet uit de Vinkenpeel 
Pia van 't Keerkenhof  Buffalo van 't Zwaluwnest 
Amazone van 't Keerkenhof (*BE1998) 
Louise van de Boterhoeve  Buffalo van 't Camillenhof (Keur/Pref *BE2004)  Jim van Niesenhof (*BE2000) 
Babet van Stuyvenberg 
Lady van de Oostmoer  Guido van Kasteren 
Vera van 't Goed ter Meersch 
Landor van de Boterhoeve is een zoon van de te vroeg gestorven Kondor van 't Keerkenhof. Meerdere jaren leverde Kondor zowel op de Belgische als Nederlandse hengstenkeuring goedgekeurde hengsten die de top van de jaargang vormden en twee ervan behaalden inmiddels kampioenstitels: Rivaal van de Boterhoeve nationaal kampioen in België en Leander kampioen in Nederland. De teller met aantal goedgekeurde zonen staat inmiddels op 7 ondanks zijn beperkt aantal nakomelingen.
De moeder van Kondor is Pia van 't Keerkenhof die is geboren uit de legendarische fokhengst Buffalo van 't Zwaluwnest en Amazone van 't Keerkenhof, de Belgisch kampioenmerrie van 1998. Pia is eveneens moeder van de oud-Belgisch kampioene Marina van 't Keerkenhof en de keuringstoppers Sandra van 't Keerkenhof (Vlaams kampioene 2001), stermerrie Palmir van 't Keerkenhof (Nederlands reserve kampioene 2010), Pauline van de Boterhoeve (Provinciaal kampioene 2013) en Pascaline van de Boterhoeve (Interprov. jeugdkampioene).

Moeder van Landor is de donkere bruinschimmel Louise van de Boterhoeve, een dochter van Buffalo van 't Camillenhof (Belgisch kampioen 2004), die meerdere kampioenstitels behaalde.

Landor was bij zijn eerste goedkeuring de topper in de nieuwe jaargang hengsten op de Hengstenkeuring. Hij wordt door de jury geroemd om zijn sterke bewegingen met kracht, front en ruimte. Een jaar werd hij door de jury als volgt omschreven: "Zeer aansprekende hengst, prachtig in model, mooie hals, mooie schouder, heel beste voorbenen, mooi aangesloten in het middenstuk, sterke lendenen, mooi lang kruis, spronggewricht voldoende van kwaliteit, hengst heeft beste voeten, hij stapt goed met heel veel kracht vanuit de achterhand, de draf is buitengewoon spectaculair, gewoon geweldig".

Dekseizoen 2019
Speciale actie voor de vrienden van Landor 

Exclusief BTW en stamboekkosten • niet voor iedereen beschikbaar, neem vooraf contact op • informeer naar de dekvoorwaarden.


Foto'sNakomelingen
De eerste nakomelingen van Landor bevestigen de kwaliteit van hun vader te hebben meegekregen:
- Gert uit de Biesbosch : kampioen hengstveulens, CK Zuid-Holland 2015
- Greetje uit de Biesbosch : kampioene merrieveulens, CK Zuid-Holland 2015
- Britt van Hooidonk : kampioene merrieveulens, Keuring JTPF Beers 2015
- Gwen uit de Biesbosch : kampioene merrieveulens 1jr + algemeen jeugdkampioene, CK Noord-Holland, Utrecht en Zuid-Holland 2016 + 3e op tal Gerwen 2016
- Uniek van de Zaaidijk : kampioen hengstveulens 1 jaar, Gerwen 2016

Nieuwsberichten
Landor ter dekking aangeboden (08-04-2017)